Historia e Barbie
Barbie, që është një emër i madh, dhe ai gjithashtu u bë kukull më të famshëm në botë, dhe që nga fillimi i tij.

Kukull barbie është shitur të parë Mar 9, 1959 nga Mattel.
Mattel është një lojë amerikane, e krijuar nga Eliott Halder dhe Harold Mattson dhe Mattel mes të tjerash, tkurrja e "Matt" dhe "El" për emrat e tyre.


I-Lindja e Barbie.

Historia e Barbie nuk është i parëndësishëm, ai është fillimisht një ide që vjen nga Ruth, gruaja e Halder Eliott Halder. Në fakt, shpikja e Barbie frymëzuar nga imagjinata e tij, por një kukull ajo bleu vajzën e saj gjatë një udhëtimi, një kukull gjermane Bild quajtur Lilli. Kukull i pëlqen vajzën e saj kështu që ajo vendosi të sjellë në Shtetet e Bashkuara, një ide që do të bëjë suksesin e ardhshëm të kukull, ajo është emri Barbie, për vajzën Barbara vogëla.

Që kthimit të tij në Shtetet e Bashkuara, Ruth, në mënyrë aktive punon në projektin e tij për të krijuar një të ri Dolls Doll révolutionnerai botës se deri tani nuk ka pasur forma Bild Lilly. Për të rriturit matjeve kukull Barbie parë, deri më tani, kukulla ishin fëmijë. Barbie parë ka matje më afër që poseduar nga kukull gjermane. Kukull e re, bjonde ose kafe me ngjyrë fildishi lëkurës dhe karakteristika të fuqishëm në Evropë. Ajo vesh një zebër strapless rroba banje bardhë e zi, takë të zeza, syze dielli, dhe unaza të arta me anë të një palë vathë. Vetullat e tij janë theks lakor, buzët e saj dhe thonjtë e saj të kuqe. Vështrimi i tij është hedhur poshtë.

Kjo është Barbie Millicent u lind Robert, 29 cm, 205 g, moshën njëzet vjet.
Ajo ka një gjoks të bukur, këmbë të gjata, një bel të pakta, një trup të ngurtë dhe është artikuluar në qafë. Modeli domosdoshmëri për vajzat.


II-Evolucioni i Barbie.

Barbie ka evoluar me kalimin e viteve dhe kulturën amerikane, Stili i veshjeve ndryshon sipas kompanisë. Ndryshimet Barbie e flokëve disa ngjyra duket, bjonde platin, të kuqe, kafe si fillim si 1961.
Përveç kësaj, Barbie plastike gjithashtu evolon, matjet janë rishikuar, ndryshuar fytyra e tij, ajo adopton një më të vendosur, e cila pohon personalitetin e saj. Dhe gratë e 70-ta në Shtetet e Bashkuara nuk është më i njëjtë si 60. Ajo është krijimi i Malibu Barbie, i cili ishte një nga më të suksesshëm seri e Barbie.
Në të vërtetë Barbie diversifies, kjo merr disa profesione, varg i Barbie zgjeruar.
Ajo tani mund të jetë një veteriner, mjeku, mësuesi i shkollës ....

Miq të reja për Barbie, ajo ka të vërtetë kanë një të dashurin, i krijuar edhe nga Ruth Handler, ajo është quajtur Ken, një e vogël e Kenneth, bir i Ruth.
Ken është flokëverdhë si Barbie, ai është njeriu ideal, ai pastaj vjen lindjen e Skipper, motra Barbie. Ekziston edhe një ndryshimin Barbie etnike, me paraqitjen e Christie, kukull zi.
Ajo do të vijë në kukulla Barbie vitet aziatike, indiane, braziliane.


III-Rrjedh Barbie.

Ka pasur disa bashkëpunime me shtëpi Barbie mëdha dhe Haute Couture këpucë. Barbie është një kukull për vajzat është shumë e bukur dhe ka një closets mahnitshme, dhe një turmë e palë këpucë.
Ka qenë, pra për 30 vjet Barbie në vitin 1989, një bashkëpunim me Christian Dior dhe Channel, me krijimet ekskluzive e modeleve.
Barbie në vitin 2009 festoi 50 dhe për rast, të gjitha modelet e Barbie e parë që u prezantuan sot gjatë Javës së Modës, me veshjet më të bukura se të tjerët gjithmonë e bëra nga madhi Krijuesit.
Bashkëpunimi me Christian Louboutin, gjithashtu u zhvillua, dhe mbi njëqind palë këpucë të reja për Barbie.

Barbie kukulla nuk është vetëm, një univers i tërë është krijuar rreth kësaj.
Ka pra kishte një Barbie duket si fillim si 2001 në një version të filmit të animuar në "Arrëthyesi Barbie", ai do të ndjekë më shumë se një duzinë film i Barbie, ajo merr një vit . Lojra Barbie për të dalë, si të vishen barbie? Si grim? Si flokët?
Për t'iu përgjigjur më shumë se njëqind lojëra janë krijuar "Barbie Dress up" "shami koke Barbie "....


IV-Përfundim.

"Barbie është krijuar një kukull-grua si, larg nga foshnjet në modë në atë kohë."Ruth Halder.

Suksesi i Barbie ishte menjëherë emërimi është një kukull që plotëson nevojat e vajzave, me krijimin e disa Barbie. Icons vajzat u bë idhulli ndërkombëtare. Ky sukses ka gjeneruar edhe më shumë se një miliard dollarë. Ajo ka qenë gjithashtu votuar Produkt i Vitit 2006.

Lojra Barbie tona